De beste reiswaterkoker

Ben je op zoek naar een reiswaterkoker, bijvoorbeeld voor op de camping? Deze waterkoker kun je handig meenemen op reis en neemt weinig ruimte in beslag, omdat ze vaak een stuk kleiner zijn dan normale waterkokers. Ook zijn ze lichter in gewicht, hebben ze weinig vermogen en kun je ze daardoor makkelijk gebruiken tijdens het kamperen.
de beste reiswaterkoker

Eisen reiswaterkoker

Waar moet een reiswaterkoker nu precies aan voldoen? Er zijn een paar handige vuistregels om rekening mee te houden: 

  • Een reiswaterkoker heeft een lage wattage. Houd maximaal 1.000 wattage aan, dit is zeker belangrijk als je de waterkoker op de camping gebruikt. 
  • Kijk naar een waterkoker met een droogkookbeveiliging: dit houdt in dat de waterkoker stopt zodra er geen water meer in zit. Een stuk veiliger als je hem gebruikt in bijvoorbeeld je tent of caravan!

Soorten reiswaterkokers

Reiswaterkokers zijn er in allerlei soorten en maten! Als je hem gebruikt voor het kamperen, is het logisch dat je een andere reiswaterkoker kiest dan wanneer je de waterkoker gebruikt in een camper of in een hotelkamer. Wil je je reiswaterkoker meenemen in je koffer? Dan kan je kijken naar inklapbare waterkokers en opvouwbare waterkokers. Handig, want die nemen bijna geen ruimte in beslag en zo kun je toch genieten van je heerlijke kop thee of koffie op vakantie.

5x de beste reiswaterkoker

Ben je op zoek naar een specifieke reiswaterkoker? Wij hebben er vijf voor je verzameld, handig als je een selectie wilt maken.

Opvouwbare reiswaterkoker: Aigostar Sapphire 30LDC

Deze waterkoker neem je echt overal me naar toe. Hij is makkelijk samen te vouwen en je kunt de kabel loskoppelen, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. Hij past in iedere tas of koffer! Handig om te gebruiken als campingwaterkoker of onderweg in de vrachtwagen, camper of in de auto.

Ook warmt de waterkoker automatisch op als hij afgekoeld is tot 80 graden. Als je dit niet wilt, moet je hem uitzetten. 

Deze waterkoker heeft 750 wattage en een inhoud van 0,6l. 

Opvouwbare reiswaterkoker: Aigostar Sapphire 30LDC

Deze waterkoker neem je echt overal me naar toe. Hij is makkelijk samen te vouwen en je kunt de kabel loskoppelen, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. Hij past in iedere tas of koffer! Handig om te gebruiken als campingwaterkoker of onderweg in de vrachtwagen, camper of in de auto. Ook warmt de waterkoker automatisch op als hij afgekoeld is tot 80 graden. Als je dit niet wilt, moet je hem uitzetten. 

Deze waterkoker heeft 750 wattage en een inhoud van 0,6l. 

Navaris reiswaterkoker - opvouwbaar

De Navaris reiswaterkoker neem je overal mee naar toe! Hij is opvouwbaar en kan dus mee als je onderweg een goede kop thee of koffie wilt maken. Er zit 0,6 liter inhoud in en je kunt gebruikmaken van dual voltage: wissel tussen 100-120V en 220-240V. Ook is deze waterkoker BPA-vrij!

Severin WK-3644 - Camping waterkoker

Deze waterkoker heeft 0,5 liter inhoud. Handig voor op de camping want je kunt kiezen uit dual volt: 110 of 220 volt. De Severin WK-2633 heeft een oververhittingsbeveliging en wordt geleverd met 2 bekers en lepels.

Adler AD 02 - Camping waterkoker

De AD 02 van Adler heeft 0,6 liter inhoud. De waterkoker heeft een automatische uitschakeling als hij gekookt heeft en heeft droogkookbeveiliging. Ook zit er een anti-kalk filter in die calcium tegenhoudt. Deze waterkoker is niet alleen handig voor op de camping maar ook als je een kleiner budget hebt.

Camping waterkoker

Een paar handige dingen om in gedachten te houden als je een camping waterkoker koopt: 

  • Doordat de reiswaterkoker minder wattage heeft dan een normale waterkoker, duurt het ook iets langer tot het water gekookt is.
  • Reiswaterkokers worden vaker warm aan de buitenkant; dit komt door het materiaal dat gebruikt wordt voor de waterkoker. Let hier dus op als je het gekookte water gaat serveren of de waterkoker aanraakt. 
  • Wil je je fijne kopje thee of koffie drinken op vakantie, maar wil je geen waterkoker meenemen? Kijk dan naar een dompelaar. Dit is een warmte-element die werkt op stroom. Handig en neemt vooral weinig ruimte in beslag.

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2022 Welke waterkoker kopen