Fluitketel kopen

Ben je op zoek naar een fluitketel maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je op weg door 5 fluitketels op een rij te zetten die als beste uit de test zijn gekomen. Zo wordt een fluitketel kopen een stuk makkelijker. Deze zijn geselecteerd op basis van de beste klantenreviews en prijs-kwaliteitverhouding.
Fluitketel kopen

Fluitketel top 5 2022

Le Creuset Kone

De Kone van Le Creuset is een vintage fluitketel die in iedere keuken mooi staat. Naast zijn vintage look en de bijzondere kleuren is de fluitketel ook nog eens hartstikke handig op te bergen: het handvat kan ingeklapt worden om plaats te besparen. Deze waterkoker heeft ietwat minder inhoud (1,6 liter) en is daarmee zeker handiger als je kleiner woont.

Promis TMC11

Deze matte zwarte fluitketel is niet alleen klein, maar ook elegant. Met de inhoud van 2 liter  kun je een hoop water koken voor thee, maar je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor het koken. De waterkoker is geschikt voor gas, inductie en de elektrische kookplaat. De Promis TMC11 is 20 cm hoog en heeft een diameter van 16 cm. Daarmee is hij kleiner dan gebruikelijke fluitketels en heel erg geschikt voor een caravan of tent. 

Fluitketel Rvs 2,5 l

Ben je op zoek naar een simpele fluitketel die gewoon doet wat hij moet doen? Dan zit je met deze RVS waterkoker helemaal goed. De fluitketel heeft een inhoud van 2,5 liter en niet te veel poespas. Hij kan op gas, elektrisch en een keramische kookplaat gebruikt worden. 

Le Creuset Tradition Fluitketel

De fluitketel onder de fluitketels: De Le Creuset Tradition. De waterkoker is een eyecatcher in de keuken en heeft 2,1 liter inhoud. De fluitketel is gemaakt van hoogwaardig staal met zowel een geëmailleerde binnen- als buitenzijde. Hierdoor is de fluitketel niet alleen ontzettend sterk voor alledaags gebruik, maar blijft het water ook langer warm! Ook beschikt de waterkoker over een koud blijvend handvat, zodat jij je handen niet verbrandt.

Hario V60 Buono Waterketel

De Hario V60 Buono is een waterketel met een lange schenktuit. Ideaal voor het opschenken van filterkoffie. Ben je een liefhebber van goede koffie? Dan zit je met deze waterketel helemaal goed. Hij heeft een ergonomische handgreep en kan op iedere warmtebron worden gebruikt behalve in de magnetron. Deze waterketel is verkrijgbaar in een 1 liter variant en een 1,2 liter variant.

Voordelen fluitketel

Een fluitketel kan erg handig zijn als je op zoek bent naar een ander type waterkoker. Bijvoorbeeld omdat je graag gebruik maakt van je gasfornuis (want: je hebt geen stopcontact nodig). Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een fluitketel die in de vaatwasser kan of in het water kan worden schoongemaakt. En laten we eerlijk zijn: hoe nostalgisch voelt het gebruik van een fluitketel aan? Het vullen ervan en vervolgens het geluid… Alleen het nadeel is wel: een fluitketel springt niet automatisch uit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fluitketel?

Wil je een fluitketel kopen? Houd dan een paar onderdelen goed in de gaten. Let goed op het materiaal waarvan de ketel gemaakt is. De meeste ketels zijn gemaakt van RVS. Kijk ook goed of de ketel op jouw kookplaat kan worden gebruikt, wat vooral belangrijk is voor mensen met een inductie kookplaat. Hoeveel liter moet de fluitketel bevatten? Je kunt kiezen voor kleine ketels maar ook voor grote ketels. En let tenslotte op de prijs, want die loopt uiteen!

Wat is een fluitketel?

Een waterkoker kan je gebruiken om water te koken. Wist je dat de fluitketel dateert uit 1915? De Amerikaanse Jorgen Madsen bedacht de fluitketel en vroeg er patent voor aan. Maar dat was niet de eerste ketel: de eerste ketel dateert ergens tussen 3.500-2.000 voor Christus. Deze ketels waren van brons en hadden de klassieke vorm.

Vroeger werd de fluitketel veel gebruikt in iedere keuken. Langzamerhand werd met de modernisering de fluitketel overgenomen door de elektrische waterkoker. De waterkoker voelt daarom voor veel mensen nostalgisch aan. 

Hoe werkt een fluitketel?

Een fluitketel is een ketel, meestal gemaakt van RVS. Het bevat een handvat en een fluit, die je laat weten dat het water kookt door de stoom die vrijkomt. Je vult de fluitketel met water en je zet hem vervolgens op het fornuis. Vervolgens ontsteek je de warmtebron en gaat het water koken. Zodra het water kookt, komt er veel stoom vrij en vervolgens gaat de fluitketel af. Zet het vuur uit en schenk het water in. 

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2022 Welke waterkoker kopen