Een goede waterkoker kopen, waar let je op?

Wil je een waterkoker kopen? Wij helpen je graag met je keuze. Op onze website kun je een top 10 vinden met beste waterkokers. Maar waar moet je op letten als je een waterkoker gaat kopen? Iedereen heeft verschillende wensen en eisen aan een waterkoker.
goede waterkoker kopen

Grote of kleine waterkoker kopen

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is: wil je een grote of kleine waterkoker? Hoeveel water kan er in een waterkoker? Dat verschilt. Hier vind je een handig overzicht.

– Tot 1 liter: kleine waterkoker voor eenpersoonshuishouden

– 1 tot 1.7 liter: middelgrote waterkoker voor een klein gezin

– 1.7 tot 2 liter: grote waterkoker voor grote gezinnen of meerdere huisgenoten

Waterkoker met instelbare temperatuur

Een waterkoker met temperatuurregeling is heel handig! Drink je veel thee? Dan is dit echt iets voor jou. Wist je dat iedere theesoort een andere temperatuur nodig heeft? Als je kokend water gebruikt voor thee, kunnen de theeblaadjes namelijk heel anders en bitterder smaken. Ook is een waterkoker met temperatuurregeling handig voor babyvoeding. Denk voordat je een waterkoker aanschaft na of je deze optie op je waterkoker wil.

Waterkoker met warmhoudfunctie

Sommige waterkokers hebben een warmhoudfunctie. Dan hoef je je je water niet steeds opnieuw te koken! Als je veel thee drinkt of vaak warm water nodig hebt, is dit een ideale functie.

Prijskwaliteitverhouding

Heb je al nagedacht over hoeveel je wil uitgeven aan een waterkoker? Je kan het zo gek maken als je wil. Lees de reviews online of bekijk onze top 10 waterkokers. Bekijk hier goedkope waterkokers.

Vermogen

Sommige waterkokers doen er langer over om water te koken. Dat ligt aan het vermogen. Vind je het belangrijk dat je water snel kookt? Kies dan voor een waterkoker met veel vermogen. 

Materiaal

Heb je er al over nagedacht van welk materiaal je waterkoker moet zijn? Je hebt verschillende opties: RVS, kunststof, aluminium of glas. Een glazen waterkoker kan heel mooi zijn, omdat je het water dan ziet koken! Let er wel op dat je kalkaanslag ook sneller ziet. Dan kun je je waterkoker ontkalken met natuurazijn.

Stille waterkoker

Denk erover na of je het belangrijk vindt of je waterkoker veel lawaai maakt of niet. Sommige waterkokers kunnen best veel lawaai maken. Als je dat liever niet wil, kun je het best op zoek gaan naar een stille waterkoker. Klik hier voor 5 stille waterkokers

Draadloze waterkoker

De fijnste waterkokers zijn 360 graden draaibaar. Dat betekent dat je de waterkoker op een los element zet waar een snoer aan zit. Zo kun je overal naartoe met je waterkoker. Dit wordt ook wel een draadloze waterkoker genoemd.

Design waterkoker

Oké, nu heb je bedacht welke specs je op je waterkoker wil hebben. Nu kun je nadenken over het design. Een waterkoker kan heel standaard zijn, maar het kan ook een eyecatcher in je keuken zijn. Bekijk mooie design waterkokers.

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2022 Welke waterkoker kopen