Heetwaterdispenser

Staat een heetwaterdispenser op je verlanglijst? Dit handige apparaat (ook wel: instant waterkoker) zorgt snel voor heet water, zodat je direct kunt genieten van een kop thee en geen water hoeft te koken. Hier lees je wat een heetwaterdispenser is en wat de beste heetwaterdispenser is.
heetwaterdispenser

Wat is een heetwaterdispenser?

Deze instant waterkoker heeft een inhoud van 2,7 liter en heeft hij een digitaal display met touchscreen, zodat je hem snel kunt bedienen. Met één druk op de knop heb je binnen een halve minuut een kopje kokend water. Deze heetwaterdispenser kun je gemakkelijk instellen op temperatuur: wil je minder heet water voor bijvoorbeeld groene thee? Dat is zeker mogelijk.  Deze heetwaterdispenser heeft een geheugenfunctie. Je kunt je favoriete instellingen opslaan zodat je met een druk op de knop je favoriete thee kunt maken. Je kunt de instant waterkoker ook gebruiken voor bijvoorbeeld babyvoeding of een kopje soep. 

De beste heetwaterdispenser 2022

Binnen de heetwaterdispensers zul je vooral merken dat het merk MOA veel terugkeert. MOA heeft een groot assortiment in, vooral, heetwaterdispensers. De beste heetwaterdispensers zijn geselecteerd op basis van prijs/kwaliteitverhouding en reviews van klanten.

1. MOA Heetwaterdispenser - HWD20

Deze instant waterkoker heeft een inhoud van 2,7 liter en heeft hij een digitaal display met touchscreen, zodat je hem snel kunt bedienen. Met één druk op de knop heb je binnen een halve minuut een kopje kokend water. Deze heetwaterdispenser kun je gemakkelijk instellen op temperatuur: wil je minder heet water voor bijvoorbeeld groene thee? Dat is zeker mogelijk. 

Deze heetwaterdispenser heeft een geheugenfunctie. Je kunt je favoriete instellingen opslaan zodat je met een druk op de knop je favoriete thee kunt maken. Je kunt de instant waterkoker ook gebruiken voor bijvoorbeeld babyvoeding of een kopje soep. 

2. Tomado TWD2501B - Heetwaterdispenser

Deze heetwaterdispenser van Tomado heeft 2,5 liter inhoud en een uitneembare waterfilter die kalk, geur- en smaakverstorende stoffen verminderen. In stand-by stand verbruikt de heetwaterdispenser geen energie. Ook schoonmaken is makkelijk door het afneembare lekbakje. Het water wordt binnen 10 seconden opgewarmd, zo heb je gelijk warm water. Je kunt de instant waterkoker instellen dat er 100 mililiter uitkomt of meer water uitkomt. 

3. MOA Heetwaterdispenser - HWD25W

Als je op zoekt bent naar een witte heetwaterdispenser dan is deze luxe instant waterkoker wat voor jou! Naast wit is hij ook verkrijgbaar in andere kleuren, bijvoorbeeld in het zwart. 

Binnen 30 seconden heb je een kop heet water. Handig voor thee of soep. Ook voor tijdens het koken is deze instant waterkoker goed te gebruiken. Per minuut maak je 500 ml water.

Let er wel op dat deze instant wakerkoker geen afneembare watertank heeft. In principe is dat geen probleem: je moet hem dus bijvullen met bijvoorbeeld een waterfles.

4. MOA Heetwaterdispenser - HWD14

Zoek je een budgetproof heetwaterdispenser? Dan is deze instant waterkoker wat voor jou. Hij is klein en past daardoor in ieder huishouden. De instant waterkoker heeft geen afneembare watertank, wat betekent dat je hem moet bijvullen met bijvoorbeeld een waterfles.  De instant waterkoker heeft handige antislipvoetjes, waardoor hij mooi op zijn plek blijft staan. Per minuut maak je 500 ml water. De instant waterkoker is te verkrijgen in meerdere kleuren, waaronder wit en zwart. 

Voordelen heetwaterdispenser

1. Een heetwaterdispenser is makkelijk te bedienen. Je drukt op de knop om een kop water eruit te maken.

2. Je hebt altijd warm water tot je beschikking en hoeft – in tegenstelling tot een waterkoker – niet continu het apparaat aan te zetten. Je water is daarnaast altijd op temperatuur.

3. Omdat je een grote hoeveelheid water maakt, is een instant waterkoker vaak veel sneller dan een normale waterkoker. Dit heeft te maken met de hoeveelheid water die je kookt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een heetwaterdispenser?

Als je van plan bent om een heetwaterdispenser te kopen, zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf. Natuurlijk is het belangrijk dat de heetwaterdispenser binnen jouw budget valt. Het kan zomaar zijn dat je liever een BPA-vrije heetwaterdispenser wilt kopen. Daar zijn er niet veel van, dus kijk goed naar de selectie. Ook om in gedachten te houden: is de heetwaterdispenser makkelijk schoon te maken? Is het een makkelijk apparaat om te onderhouden?

Welke waterkoker kopen? Op Welkewaterkoker.nl vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe waterkoker. 

© 2022 Welke waterkoker kopen